Blog

Als de kat van huis is…

Zoals jullie in mijn andere blogs kunnen lezen hou ik erg van reizen en vakanties. Ik ben dan ook vaak van huis, soms voor een weekje maar ook wel eens voor langere tijd. Dan staat mijn huis een tijdje leeg en daar maakte ik me toch zorgen over. Want wat als er een keer ingebroken wordt? Bij mijn vorige reis kon ik mijn angst hierover moeilijk loslaten: ik maakte me heel de tijd ongerust of mijn huis wel veilig was. Voorkomen is beter dan genezen en daarom ging ik opzoek naar een oplossing. Lees in deze blog hoe je je huis veilig achterlaat.

Leeg huis nodigt uit

Soms hoor je van die nare verhalen over dat er ergens ingebroken wordt terwijl de bewoners op vakantie zijn.  Een leeg huis is natuurlijk een makkelijk doelwit voor inbrekers. Ik moet er niet aandenken dat mij dit zou overkomen. Moet je nagaan, dat je lekker op je vakantiebestemming aan het genieten bent en dat je opeens door de politie gebeld wordt! Weg is je hele ontspannen vakantiegevoel, en je moet halsoverkop terug naar huis om daar de schade op te komen nemen. Nee, fijn is anders!

Goede buur is goud waard

Gelukkig heb ik een goede band met mijn buren. Als ik op vakantie ga vraag ik mijn buren dan ook altijd of zij een oogje in het zeil willen houden. Zij hebben de sleutel van mijn huis en gaan af en toe naar binnen om mijn planten water te geven. Dan lopen ze een rondje door het huis, doen ramen open of juist dicht en soms laten ze bewust ergens een licht aan. Zo maakt mijn huis niet helemaal een lege indruk. Ik vraag mijn buren ook altijd of ze mijn post door de brievenbus willen duwen. Ik hoop inbrekers zo het signaal te geven dat er op het huis gelet wordt en dat er mensen in de buurt zijn.

Beveilig je huis effectief

In de zomer ga ik een langere reis maken. Ik ga 5 weken door Amerika trekken, en voor die vakantie besloot ik grotere maatregelen te nemen. Ik besloot mijn ongerustheid af te kopen met een beveiligingssysteem. En niet zomaar een beveiliging, nee een heel nieuw en innovatief systeem. Ik kwam de Mistmachines van Bandit tegen, en dit is precies wat ik nodig heb. Waar traditionele beveiligingssystemen alleen alarm slaan door hard geluid of licht, voorkomen de mistmachines effectief inbraak. Als de mistmachine afgaat wordt je huis namelijk binnen 10 seconden gevuld met een dichte mist (maximaal zicht is 30 cm).  Inbrekers kunnen niks meer zien en zullen je huis snel verlaten.

Ik voel me nu volledig gerustgesteld en weet dat ik mijn huis veilig achter kan laten. Ik heb al zin in mijn volgende reis!

Geef een reactie