Indonesië
Blog

De drie tofste plekken voor een rondreis in Indonesië

Indonesië, een land met wel 14.572 eilanden en een oppervlakte van 1.904.569 km2. Het is één van de meest populairste vakantiebestemmingen onder de backpackers. De mensen zijn er heel gastvrij en het is een prachtig land. Indonesië heeft verschillende klimaten en culturen. Hierdoor is het ook een heel veelzijdig land. Het is vooral populair vanwege de goedkope prijzen, charme en bezienswaardigheden. De natuur is adembenemend en ook de tempels zijn prachtig. Genoeg redenen dus om Indonesië te bezoeken. Bekende plekken zijn onder andere Bali, Lombok en Jakarta. Hieronder beschrijf ik deze plekken om een indruk te krijgen.

Jakarta

Je hebt al je spullen gepakt, je inentingen gehaald en je bent klaar om te vertrekken. Je rondreis Indonesië kan beginnen! De meeste backpackers beginnen in Jakarta. Dit is de hoofdstad van Indonesië en daarmee ook de grootste stad van het land. Vaak wordt Jakarta gebruikt als tussenstop. Jakarta is vrij chaotisch en kent veel armoede. Ook het verkeer is een drama. Buiten dat kent Jakarta ook positieve dingen, zoals grote winkelcentra, bars en restaurants. Een toeristische trekpleister is de Istiqlal moskee. Het is een enorm groot en uniek gebouw. Ook het nationale monument op het centrale plein van Jakarta trekt veel bezoekers. Voor musea ga je naar de Oud Batavia stad. Hier zie je ook de invloeden van de Nederlandse architectuur terug, bijvoorbeeld op Fatahillah Square. Het is aan te raden om een accommodatie van te voren te boeken. Dit vanwege de grootte en chaos in Jakarta.

Bali

Bali is heel anders dan Jakarta. De rijstvelden en vulkanen zijn adembenemend. Kuta is de meest toeristische bestemming van Bali. In Seminyak kun je luxe badderen. Hierna kun je doorreizen naar Canggu, hier kun je leren surfen en uitgaan. In Lovina kun je dolfijnen spotten. Veel mensen reizen hierna door naar de Gili eilanden. Deze eilanden kun je het beste verkennen met een scooter. Om je reis onvergetelijk te maken kun je gaan duiken met manta roggen. Je kunt hier heel goedkoop overnachten. De kamers zijn vaak een tientje per nacht. Wil je een keer iets anders doen? Ga dan ook kookcursus en leer meer over de Indonesische keuken.

Lombok

Ten oosten van Bali ligt Lombok. Het kenmerkt zich door de mooiste stranden. Witte stranden, blauwe zeeën en de mooiste palmbomen. Het is er veel rustiger dan op de overige plaatsen in Indonesië. Je kunt er dus totaal ontspannen. De eerder benoemde Gili eilanden behoren officieel tot Lombok. Je hebt er ook prachtige watervallen en bossen. Ben je op zoek naar een sportieve uitdaging? Beklim dan met een gids het gebied van de één na grootste vulkaan van Indonesië, de Gunung Rinjani.

Geef een reactie