glamping tent
Blog

Een glamping tent, de luxe variant van kamperen

Ben jij niet vies van een beetje luxe op vakantie? Wil jij elke vakantie weer van alle gemakken voorzien zijn? En wil je toch een keer wat anders dan elk jaar maar dat luxueuze appartement op Ibiza? Overweeg dan zeker om een keer te gaan kamperen. Ik hoor je denken, kamperen is toch alles behalve luxe? Niet als je kiest voor een een vakantie in een glamping tent. Wil je weten wat kamperen in een glamping tent inhoudt en wat je kunt verwachten van een luxe kampeervakantie. Lees dan snel verder.

Kamperen in een glamping tent

Wat houd kamperen in een glamping tent nou eigenlijk in? Glamping is een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. Dit beschrijft gelijk de stijl van het kamperen waarbij een hoge mate van luxe aanwezig is. Het verschil met het traditionele kamperen is overduidelijk. Niet met de wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw. Of in de lange rij staan bij de gezamenlijke afwasplek. In de meeste gevallen heb jij gewoon een eigen afwasplek of sanitair. Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken dan is zelfs een vaatwasser in je glamping tent mogelijk. Met glamping kan je het jezelf zo luxe maken als je zelf wilt. Vaak heb je met de meest basic glamping tent beschikking over een comfortabel bed, een keukenblok en privé sanitair. Wil je een stapje luxer dan is het mogelijk om uit je glamping tent te stappen en een ware lodge met twee verdiepingen te nemen. Welke variant je ook neemt bij een glamping tent staat de accommodatie midden in de natuur voor je klaar.

Ontstaan glamping

Met een vakantie in een glamping tent slaap je midden in de natuur maar met de luxe van een huis. Vakantie vieren in glamping tenten is ontstaan in het begin van de vorige eeuw in Zuid-Afrika. Ontdekkingsreizigers vanuit heel de wereld kwamen onderzoek doen in Afrika. Maandenlang waren zij van huis weg, om toch nog een stukje thuis te hebben verbleven ze in luxe kampeertenten. Op deze manier hadden ze luxe en comfort en creëerden ze als ware een eigen huis. Vanuit deze gedachte is in 2011 kamperen in een glamping tent in Nederland definitief doorgebroken. Niet alleen Nederland maar heel Europa pakte later deze trend op. Anno 2019 kan je door heel Europa terecht op de meest luxueuze campings op de mooiste plaatsen in de natuur. Volgens de voorspelling gaat het kamperen in glamping tenten alleen nog maar groter worden en zullen landen vanuit de hele wereld deze trend oppakken.

Geef een reactie