Blog

Vervoer binnen de steden

In alle steden is het weer anders geregeld. Ga je een stedentrip in Nederland doen met vrienden of familie, dan is het altijd weer uitvinden hoe je in een vreemde stad van plek naar plek kunt komen. Is met openbaar vervoer gaan het makkelijkste, of is het juist verstandig om een taxi te pakken en met welk taxibedrijf dan? Zo is Leiden ook een populaire stad voor weekendjes weg, maar niet alles ligt op een loopafstand van elkaar af. Ook wanneer je net bent gaan wonen in een nieuwe stad zoals bijvoorbeeld Leiden is het altijd uitvinden wat het beste voor jou werkt. Een fiets, auto, openbaar vervoer of de taxi. Voor de mensen die dus binnenkort van plan zijn Leiden te bezoeken of net verhuist zijn is hier een lijstje van vervoersmogelijkheden voor verschillende situaties.

De fiets of de auto

Werk je lekker dicht bij huis, dan is het zeker een aanrader om de fiets te pakken. In Leiden zijn alle fietspaden zeer goed geregeld en het is ook nog eens goed voor het milieu. Ook voor de avondjes dat je een gezellig drankje gaat doen of uit gaat stappen met vrienden is het een aanrader om de fiets te pakken. Zo kun je een beetje opnuchteren in de frisse lucht en is het ook nog eens goed voor je conditie. Nu is het niet altijd het beste weer om de fiets te pakken en is het begrijpelijk dat je dan met de auto gaat, maar probeer dit zo beperkt mogelijk te houden want aan fietsen zitten heel veel voordelen verbonden, zo zijn het milieu en je eigen conditie al genoemd maar je hoeft je uiteindelijk ook geen zorgen te maken om een parkeerplek vinden in de drukke stad. 

Openbaar vervoer

In Leiden is het openbaar vervoer ook goed geregeld. Woon je in de stad of er net buiten en moet je naar je werk. De beste optie is het openbaar vervoer. Zo heb je geen last van de verkeersdrukte, hoef je geen parkeerplaats te vinden en is het ook nog eens beter voor het milieu dan wanneer je de auto pakt. Op vele bedrijven worden deze vervoerskosten ook nog eens vergoed. 

Taxi

Een taxi bestel je natuurlijk niet iedere dag, maar het kan wel eens heel goed van pas komen. Na het stappen bijvoorbeeld of wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig. Om nu met al je koffers het openbaar vervoer in te stappen is ook zo een gedoe. Zo zijn er verschillende Schiphol service Leiden die je naar schiphol toebrengen en weer op komen halen. Zo heb je snel een taxi Leiden schiphol en weer terug.

Geef een reactie