VPN verbinding
Blog

Wat doe jij wanneer je op reis gaat?

Wanneer ik voor mijzelf op reis ga, doe ik graag mijn eigen ding. Zo kijk ik van te voren graag op het internet om inspiratie op te doen. Meestal krijg je hier dan al vrij snel goede tips om te doen en zijn er vele partijen die jou deze dienst kunnen aanbieden. Zo wilde ik bijvoorbeeld gaan snorkelen in Curaçao, waar er vele bedrijven zijn die dit aanbieden. Nu is het snorkelen wel echt iets voor toeristen, waar bedrijven erg goed op in kunnen spelen. 

Maar het zijn niet alleen bedrijven die snorkelen aanbieden die hier op inspelen, ook criminelen zien een grote kans. Hierbij maken ze bijvoorbeeld een site na en kan je een boeking maken, terwijl het bedrijf bijvoorbeeld helemaal niet bestaat. Ook laat je met je IP-adres, jouw persoonlijke online adres, je adres achter, die deze criminelen kunnen achterhalen om bij je persoonlijke gegevens te komen. Oppassen dus!

Boek jij je vakantie wel veilig?

Het viel me laatst dus op dat er enorm veel bedrijven online aanwezig zijn. Ze beweren bepaalde uitjes aan te kunnen bieden voor toeristen, maar gecertificeerd zijn ze niet. Nu ben ik wel iemand die graag research doet of een uitstapje vertrouwd boekt bij een reisbureau, maar sommigen denken geheel anders. Laat je niet verleiden door hoge kortingen, ga niet in op rare aanbiedingen en denk bewust na! Een goede site hoeft nog niet te betekenen dat het ook daadwerkelijk een goed bedrijf is. Zo zijn er vele criminelen te vinden die jou via een link iets wijs willen maken en jou een uitje willen laten boeken. vervolgens krijg je geen reactie en zijn de criminelen er vandoor gegaan met je geld. 

Voorkom narigheid, gebruik een VPN verbinding

Wellicht dat dit nu erg heftig klinkt, maar het is tegenwoordig wel de realiteit. Omdat we alles zo gemakkelijk kunnen doen op het internet, zijn er ook vele cybercriminelen die hiervan profiteren. om jezelf goed te beveiligen, is het verstandig om een goede VPN verbinding aan te schaffen. Hierbij zal jouw IP-adres niet zomaar gedeeld worden met iedere website die je bezoekt. Jij kan een stuk veiliger surfen en oriënteren op het internet, zonder dat je de kans loopt dat mensen achter jouw persoonsgegevens komen!

Kies voor de veiligste weg!

Je kunt ervoor kiezen om een volledige reis te maken, die je al volledig hebt uitgestippeld bij een reisbureau. Grotere uitjes zou je dus ook kunnen boeken bij een reisbureau. Het reisbureau heeft connecties met gecertificeerde in jouw vakantieland, die jou veilig brengen naar de locatie en het uitstapje organiseren. Wanneer je geen reis hebt geboekt bij een reisbureau, zou je alsnog deze uitjes hier kunnen boeken. Het is natuurlijk geen verbod dat je niets via internet mag bestellen, maar pas wel goed op! Ga niet met iets in zee wat je niet vertrouwd!

Geef een reactie