stedentrip
Blog

Dit keer gezellig op stedentrip in Europa

Op vakantie gaan is heerlijk. Zelf krijg ik er geen genoeg van. Daarom ben ik ook deze blog gestart. Het jammere vind ik alleen dat sommige vakanties altijd maar in een specifieke periode van het jaar kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een wintersportvakantie of een zonvakantie. Voor die soorten vakanties ben je echt gebonden aan een seizoen. Onderlaatst ontdekte ik echter een vakantie die je praktisch elk moment van het jaar kan doen en op allerlei manieren. Ik bedoel natuurlijk de stedentrip. Vandaag vertel ik je over mijn bijzondere reiservaring tijdens mijn stedentrip in Europa.

Zoveel stedentrips, zoveel mogelijkheden

Oké ik moet even eerlijk zijn. Ik ben ondertussen al meerdere keren op stedentrip geweest in Europa. Het is gewoon een ideale manier om er even heerlijk tussenuit te gaan. Bovendien kun je elke stedentrip weer anders plannen en boeken. Zo ben ik de ene keer naar Praag geweest met een duidelijk budget voor ogen. Dat ging prima! Een andere keer heb ik mezelf verdient in de Italiaanse cultuur tijdens mijn stedentrip in Rome.

Daarnaast ben ik een keer met mijn partner op zo’n korte vakantie gegaan en de andere keer ging ik voor de verandering in mijn eentje. Dat is nog een groot voordeel van dit soort vakantie. Je kan niet alleen elk moment van het jaar op stedentrip gaan, je kan ook nog eens op allerlei manieren gaan. Om je een duidelijk beeld te geven bij zo’n citytrip, zal ik mijn reiservaring van de meest recente vakantie met je delen.

Heerlijk er tussenuit met stedentrip Lissabon

Voorheen was ik neutraal wat betreft het land Portugal. Ik was er nog nooit echt op vakantie geweest en om eerlijk te zijn had ik die neiging ook niet. Totdat ik op stedentrip ging naar Lissabon. Dat was echt een onvergetelijke ervaring. Deze letterlijke parel aan de Taag was verbazingwekkend romantisch en bijzonder. Niet alleen de architectuur en de cultuur waren indrukwekkend. Ook de verleden die de stad gevormd heeft tot wat het vandaag de dag is, proef je werkelijk als je door de straten loopt.

Voor deze stedentrip naar Lissabon had ik van tevoren geen plan getrokken. Het was namelijk een last minute beslissing. Achteraf ben ik heel blij dat ik deze stedentrip zo heb aangepakt. Tijdens mijn reis ben ik per toeval in het oude gedeelte van Lissabon terecht gekomen. De vele smalle en bochtige wegen zorgen ervoor dat je verdwaald raakt. Maar dan wel op een goede manier. Ik heb indrukwekkende gebouwen gezien, imposante fonteinen bewonderd en natuurlijk ontzettend lekker gegeten.

Laat een antwoord achter