werken in de cloud
Blog

Op reis toch mijn werk doen met werken in de cloud

Ik hou er van om veel op reis te gaan maar ben ook zelfstandig ondernemer. Dan is het helaas niet zo dat je altijd als je op reis gaat maar de boel de boel kan laten. Gelukkig is daar tegenwoordig een goede oplossing voor namelijk werken in de cloud. Hiermee kan je tijds- en plaatsonafhanelijk werken. Voor mij ideaal om al mijn zaken die lopen op de rit te houden als ik op reis ben. Sterker nog soms helpt een inspirerende omgeving op reis om de klus die je hebt liggen naar een hoger niveau te tillen. Maar hoe regel je werken in de cloud? Niet zo heel moeilijk lees er meer over in dit blog.

Hoe regel ik werken in de cloud?

Als je wil gaan werken in de cloud kan je dat op meerdere manieren regelen. Voor mijzelf was dat gelukkig niet zo ingewikkeld. Ik werk niet met hele ingewikkelde applicaties. In mijn geval heb ik gebruik gemaakt van een Public cloud oplossing. Dit is een cloudoplossing waar feitelijk iedereen gebruik van kan maken en je daarin een afgeschermd deel hebt. Ik kan daarin bestanden en applicaties opslaan die ik ook met anderen kan delen. Als er maar internet is kan ik erbij. En er zijn tegenwoordig niet zoveel plekken meer waar je geen toegang hebt tot internet. In ieder hotel en/of restaurant is WIFI aanwezig en kan je dus ook werken in de cloud. Als je een wat groter bedrijf hebt is de Public cloud  niet altijd meer de ideale oplossing. De standaard oplossingen die erin zitten voldoen dan vaak niet aan de behoefte die je hebt met een groter bedrijf. Er wordt dan vaak gebruik gemaakt van een private cloud oplossingen om te kunnen werken in de cloud. Dit is voor een bedrijf op maat gemaakte cloud oplossing.

Hybrid cloud als tussenoplossing voor werken in de cloud

Soms voldoet een public cloud niet aan je behoefte en brengt de private cloud een te grote investering met zich mee om te kunnen werken in de cloud. Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing die er tussenin zit. De zogenaamde hybrid cloud. Een variant waarmee je gebruik kunt maken van de voordelen van de twee andere varianten. Werken in de cloud via een hybrid cloud oplossing is daarmee een variant die steeds populairder wordt. Je hebt inmiddels kunnen lezen dat er met betrekking tot werken in de cloud voor ieder wat wils is.

Laat een antwoord achter