Blog

Vakantie in Nederland: de beste tips voor een onvergetelijke reis!

Voor veel mensen is Nederland synoniem met drukke steden, fietsen en regen. Maar het land heeft zoveel meer te bieden! Nederland is een land met prachtige natuur, gezellige dorpjes en steden vol cultuur. Er is genoeg te doen voor iedereen, of je nu op zoek bent naar actie of juist rust. In dit artikel geven we je de beste tips voor een onvergetelijke vakantie in Nederland.

1. Bezoek de Hoge Veluwe National Park

De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Het park is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes door het park, dus er is voor iedereen wel iets te vinden. Als je even wilt rusten, kun je terecht in het Kröller-Müller Museum, dat midden in het park ligt. In het museum vind je een indrukwekkende collectie moderne kunst, waaronder werken van onder andere Vincent van Gogh.

2. Breng een bezoek aan de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een uniek openluchtmuseum in de Zaanstreek, vlakbij Amsterdam. In het museum kun je zien hoe de Nederlandse bevolking vroeger leefde en werkte. Er staan oude molens, houtsnijwerkplaatsen en kaasmakerijen. Je kunt ook een rondvaart maken door het museum, waarbij je alles vanuit het water kunt bekijken.

3. Ga naar het strand

Nederland kent meer dan 400 kilometer aan kustlijn, dus er is volop keuze als je naar het strand wilt. Er zijn stranden voor iedereen, of je nu op zoek bent naar een rustig plekje om te relaxen of juist een strand met alle faciliteiten. Als je in de buurt van Rotterdam woont, kun je bijvoorbeeld terecht op het strand van Hoek van Holland. Dit is een populaire plek onder jongeren, dankzij de vele cafés, bars en clubs. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis aan het water voor een rustige vakantie in Nederland.

4. Bezoek een van de vele musea

Nederland heeft meer musea per capita dan welk ander land dan ook. Er is dus volop keuze als je een museum wilt bezoeken. In Amsterdam vind je onder andere het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. Maar er zijn ook veel kleinere musea, die zeker de moeite waard zijn. Een aanrader is het museum Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, dat helemaal is gewijd aan de Nederlandse geschiedenis als zeevarend land.

5. Ga winkelen in een van de gezellige steden

Nederland heeft verschillende gezellige steden, waar je lekker kunt winkelen en een hapje kunt eten. Een aanrader is Maastricht, een sfeervolle stad in het zuiden van het land. In Maastricht vind je talloze winkels, terrasjes en restaurants. Er is ook genoeg te zien en te doen, dankzij de vele historische bezienswaardigheden. In de steden kan je ook heerlijk varen. Huur een vakantiehuis met sloep en verken Nederland vanaf het water.

6. Maak een fietstocht door het mooie Limburg

Limburg is een provincie in het zuiden van het land, met prachtige natuur en gezellige dorpjes. Het is een paradijs voor fietsers, dankzij de vele fietsroutes door het mooie landschap. Er verschillende routes beschikbaar, dus er is altijd wel een route die bij je past. Een aanrader is de Maasroute, die langs de rivier de Maas loopt.

Laat een antwoord achter