kniebrace
Blog

Een ongelukje zit in een klein hoekje

Tijdens mijn reizen maak ik van alles en nog wat mee. Regelmatig blog ik hier ook over. Deels om mijn verhalen te delen en deels om te voorkomen dat jij dezelfde fouten maakt. Vandaag behoort mijn blog in de tweede categorie. Het gaat om een ongelukje dit keer. Toen ik namelijk op rondreis was in Indonesië, heb ik een lelijke val gemaakt. Op het moment zelf leek alles wel mee te vallen. Ja, mijn knie was beurs en deed behoorlijk veel pijn. Dat weerhield mij echter niet om de reis af te maken en al het moois van Indonesië te aanschouwen. Nu ik op de ervaring terug kijk, was dat wellicht niet mijn slimste zet.

Toch wat meer schade dan verwacht

Eenmaal terug in Nederland had ik nog steeds last van mijn knie. Ondanks de pijn twijfelde ik nog steeds om naar de huisarts te gaan. Het hielp namelijk niet dat ik mezelf op een nogal stomme manier bezeerd had. Ik schaamde me er wel een beetje voor. Dus ik liep de eerste dagen in huis nog rond met mijn zere knie. Ik ben weliswaar niet meer de jongste, maar toen ik ging lopen als een bejaarde man werd het tijd voor een bezoekje aan de specialist. De huisarts gaf me natuurlijk eerst een preek. Waarom was ik nog doorgegaan met de rondreis? Wat was de reden waarom ik niet eerder langs was gekomen? Je herkent het vast wel. De arts vertelde me dat ik mijn knieband had gescheurd. Het was dus uiteindelijk toch wel wat meer schade dan ik had verwacht.

Wachten en rusten

Mijn knie was natuurlijk ontzettend opgezwollen. Dat gebeurt nogal snel als je jouw kniebanden scheurt. Dit verhindert echter wel het onderzoeksproces. De dokter raadde mij aan te investeren in een goede kniebrace en af te wachten. Eerst moest de zwelling namelijk verminderen. Toen ik weer thuis was, ben ik gelijk online gaan zoeken naar een goede kniebrace. Ik was immers niet in staat om even de winkels af te gaan. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Podobrace. Deze webshop heeft niet alleen een divers assortiment. Er staat ook een duidelijke uitleg welke kniebrace je moet hebben op basis van je klachten. Na goed lezen heb ik een kniebrace besteld die aangeraden werd bij gescheurde kniebanden. Nu moest ik enkel nog wachten – en rusten.

Weer helemaal klaar voor de volgende reis

Ik stond versteld van de snelle levering van de kniebrace. Ik werd er helemaal enthousiast van! Nu kon mijn genezingsproces echt goed beginnen. Op orders van de dokter heb ik wat spieroefeningen gedaan en veel rust genomen. Na een week moest ik weer terug naar de huisarts. De zwelling was al aanzienlijk minder en de pijn nam eindelijk ook af. Het zag er veelbelovend uit, aldus de dokter. Inmiddels zijn we alweer bijna 4 maanden verder en ik ben weer helemaal genezen! Kortom, ik ben klaar voor de volgende editie van “Jos op reis”.

Laat een antwoord achter