Polo shirt
Blog

Ik ga op reis naar Californië en neem mee: een polo shirt

Een van de mooiste bestemmingen waarvan ik niet gedacht had dat die zo mooi was, is Californië in de Verenigde Staten. Het is natuurlijk een erg ontwikkeld land. Normaal gesproken ga ik naar wat minder ontwikkelde landen. Zo’n reis pak je heel anders aan. Wat ik altijd een uitdaging vind als ik op reis ga is om mijn koffer of backpack perfect in te pakken. De juiste hoeveelheid kleding en toiletartikelen, niet te veel schoenen en zoveel mogelijk ruimte overlaten voor souvenirs. Daarom moet je goed onderzoeken hoe het klimaat in de locatie waar je heen gaat is, en wat voor weersomstandigheden je kunt verwachten!

Een polo shirt tegen warmte en een fancy restaurant

Voor mijn reis naar Californië was dit moeilijker dan gedacht. Je moet namelijk niet alleen rekening houden met het weer, maar ook met de activiteiten die je gaat doen! Normaal gesproken ga ik op reis meer op avontuurlijke activiteiten. Maar als je de staat Californië bezoekt moet je natuurlijk ook wel Los Angeles bezoeken en zien wat die stad te bieden heeft. Een nadeel aan zo’n reis is dat de staat van Californië heel erg uiteenloopt wat betreft outfits. Je kunt uren wandelen in een stoffig en woest landschap, of naar een fancy restaurant uit eten gaan. Toch wilde ik zo licht mogelijk blijven pakken, dus ik ben opzoek gegaan naar een kledingstuk die voor alles gebruikt kan worden. Een van de belangrijkste items uit mijn koffer werd daarmee het polo shirt. Een polo shirt heeft korte mouwen, en dus ideaal voor een dag wandelen door de natuur. Maar als je in een restaurant gaat eten moet je in de grote steden aan een bepaalde kledingcode voldoen. Een polo shirt valt in de meeste restaurants onder deze kledingcode, en is dus een multifunctioneel item!

Wat maakt Californië tot een ultieme vakantiebestemming?

Zoals ik al zei, is de staat enorm divers. Eerst vertel ik wat over de natuur. Deze is adembenemend, en super verschillend. Het hoogste en het laagste punt van de Verenigde Staten liggen beide in Californië. Je hebt bergen met eeuwige sneeuw, bezoek bijvoorbeeld het Yosemite National Park. Maar je hebt ook woestijnen, en prachtige, haast midden-Amerikaanse stranden. Ook heb je veel grote steden, die echt het bezoeken waard zijn! De twee die ik echt aanraad zijn Los Angeles en San Francisco. Beide steden zijn iconisch op verschillende vlakken, en als je een beetje toeristen niet erg vindt kun je deze steden niet overslaan! Bezoek de Golden Gate Bridge en Hollywood in ieder geval, want als je er dan toch bent moet je die kans pakken! Avontuur en relaxen gaat samen als je op vakantie gaat naar Californië!

Geef een reactie