Blog

Deze items heb jij nodig als werkende man

Als je net klaar bent met je studentenleven en het werkleven instapt, is dit een hele verandering. Zo kun je niet meer elke dag uit je bed rollen en in je spijkerbroek springen. Tegenwoordig zul jij hoogstwaarschijnlijk iets meer moeite moeten doen in de ochtend om er toonbaar uit te zien. Maar welke kledingitems zijn nou cruciaal om aan te schaffen als je begint met werken? In deze blog lees je hier meer over. 

Een aantal goede pakken

Misschien dat je al een of twee pakken in je kast hebt hangen van gala’s of diploma uitreikingen. Een goed begin is om deze even te passen om te kijken of je hier na alle biertjes tijdens je studentenleven nog steeds in past. Hoe dan ook, je zult hoogstwaarschijnlijk nog minimaal een extra pak aan willen schaffen. Als je namelijk een baan krijgt waarbij je elke dag in pak naar werk moet, zul je zeker minimaal drie willen hebben. Elke dag in hetzelfde pak lopen voelt natuurlijk niet zo fris is en wordt na een tijdje ook wel erg saai. Het is dan ook leuk om een aantal pakken te kopen die een beetje van elkaar verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld pakken kopen in verschillende kleuren of met verschillende stijlen colberts. Zo hou je er een beetje variatie in en gaan ze je niet al na een aantal maanden vervelen. Goede kleuren voor een pak voor werk zijn donkerblauw en antraciet. 

Nette schoenen

Onder een mooi pak kan je natuurlijk geen simpele sneakers aan doen. Je zult dus ook een mooi paar nette schoenen aan moeten schaffen voor onder je nieuwe pakken. Veel gedragen schoenen voor mannen onder hun werkoutfit zijn nette veterschoenen. Vaak hebben deze een hele kleine hak en een lichte punt. Het leuke is dat deze veterschoenen in redelijk veel verschillende stijlen en kleuren te koop zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een simpele bruine of zwarte kleur, maar je kunt ook iets meer opvallends aanschaffen. Ook heb je de keuze uit verschillende materialen zoals suède, leer of leer met een patroontje erin. 

Een mooie aktetas

Als je net begint met werken, wil je het natuurlijk helemaal goed doen. Je eerste dag wil je zo goed mogelijk op kantoor verschijnen en een mooie aktetas kan dan natuurlijk niet ontbreken. Misschien heb je ergens nog een oud exemplaar van je vader of opa liggen, maar als deze erg versleten zijn zul je misschien wel een nieuwe willen kopen. Aktetassen zijn helaas niet goedkoop, maar wellicht kun je er ergens eentje tweedehands scoren. Daarnaast is het ook wel een goede investering om een mooie aktetas te kopen, want echt leren tassen kunnen jarenlang meegaan. Zo kun je er nog lang van genieten en altijd even terugdenken aan je eerste werkdag.

Geef een reactie