Napapijri
Blog

De voordelen van een Napapijri jas tijdens een wandeltocht

Aankomende winter ga ik weer op jaarlijkse wandeltocht met een groep vrienden. Dit jaar gaan we de bergen van Schotland betreden. Een prachtig land met ontelbaar mooie heuvels en valleien. Echter staat Schotland wel bekend om haar grijze, natte weer en bergtoppen die altijd besneeuwd zijn. De juiste kleding is van levensbelang tijdens zo’n tocht. Toen ik vorig jaar op zoek ging naar de geschikte outfit voor een soortgelijke wandeltocht kwam ik bij Napapijri terecht. Een kledingmerk die zich richt op de outdoor kleding maar dit wel met een moderne touch doet. Ook ik loop liever niet in een afritsbroek en een simpele regenjas rond. Ik twijfelde eerst nog of ik wel een jas van dit merk moest aanschaffen voor zo’n soort wandeltocht. Bood dit item namelijk wel de bescherming die ik nodig had? De wandeltocht heb ik overleefd en ik kan je oprecht en eerlijk vertellen, geen outdoorjas die de jas van Napapijri kan overtreffen. Ik vertel je graag meer over de voordelen van deze jas tijdens een wandeltocht

De pasvorm van Napapijri

Sommige outdoorjassen zitten qua pasvorm niet mooi omdat het vaak een unisex jas is. Napapijri heeft dit niet. Dit merk heeft er voor gekozen om de collectie op zowel mannen als vrouwen te richten. Hierdoor sluit de jas perfect aan op het lichaam. Daarnaast is het een goed model, niet te lang maar ook zeker niet te kort. Niemand wil natuurlijk een koude windvlaag onder zijn jas krijgen als je net natgeregend nog een stukje berg beklimt. Daarnaast heeft de jas een ruime capuchon die je bijvoorbeeld ook over je muts of pet heen kan doen.

Voor Napapijri is kou, wind en regen kinderspel

Als je op een wandeltocht gaat, zeker in de bergen, is het van uiterst belang dat je een jas hebt die tegen alle weersomstandigheden kan. De jas van Napapijri wint wat mij betreft op alle vlakken van andere outdoorjassen. Zelf na 2 dagen wandelen in de regen bleven mij kleren droog. Ook de wind en kou waren geen partij door deze jas door het afsluitende maar toch isolerende materiaal. Met de winteruitvoering heb ik zelfs temperaturen van -15 overtroffen.

De  uitstraling van een Napapijri

Naast de functionele functie zien de jassen van Napapijri er ook heel modern uit. Het merk is ooit begonnen met het maken van reistassen maar gaf in 1987 een hele andere draai aan hun merk. Het merk besloot een nieuwe betekenis te geven aan outdoor kleding door innovatie ontwikkeligen door te voeren. Met een Napapijri jas haal je ook een stukje stijl in huis.

Een heel handig extraatje

Last but not least, de jassen van Napapijri hebben ook nog een heel leuk extraatje. Een pocket aan de voorzijde waarin je bijvoorbeeld je telefoon, kaart, GPS of andere kleine benodigdheden in kwijt kan. Ook dit gedeelte van de jas is waterdicht zodat alle waardevolle spullen beschermd blijven.

Ben jij benieuwd of deze jas iets voor jou is, neem dan snel een kijkje op de website!

 

Laat een antwoord achter