Griekenland
Blog

To-do zomervakantie: op vakantie naar Griekenland

De kerst staat om de hoek en dat betekent dat het boeken van de zomervakantie weer kan! Vorige zomer ben ik zelf naar Griekenland geweest, en een vakantie Griekenland is dan ook mijn tip aan de twijfelaars. Het land is mijn favoriete land uit Europa, en ik denk dat ik dit jaar weer ga! Je vliegt er binnen een paar uur heen. Als je nu nog boekt zijn de prijzen ook heerlijk laag! Als je van zon, zee, strand, lekker eten en prachtige zonsondergangen houdt is Griekenland de place to be!

Bezoek het eiland Kos

Het eiland van Kos is klein maar prachtig! De ene kant van het eiland heeft kliffen met prachtig uitzicht op een klein buur-eilandje. Aan de andere kant van het eiland zitten de hotels en heb je prachtige stranden. Ook kun je met helder weer de kust van Turkije al zien! Met de boot ben je binnen een uur in Turkije, en kun je daar ook een leuke dag beleven. Op het eiland zelf is veel prachtige natuur, kleine idyllische dorpjes en prachtige stranden. Het water is er heerlijk, je kunt echt tot rust komen op Kos. Omdat het zo klein is kom je op de fiets al een heel eind! Anders kun je ook een auto huren of een buggy. De buggy is een heerlijke manier om ook het rotsachtige deel van het eiland te ontdekken, want op de fiets zijn sommige wegen nogal steil! Al met al is Kos een heerlijke optie voor een vakantie naar Griekenland!

Of liever toch naar Kreta?

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Ben je opzoek naar wat meer toeristische activiteiten, dan is er op Kreta volop keuze. Maar de natuur is daar ook heel anders dan op Kos! Bezoek de prachtige rotsstructuren in het water, de stille baaien, of de rivieren tussen de bergen in het binnenland. Qua natuur is Kreta ongekend. Omdat het eiland zo groot is, zijn er meer stranden die helemaal verlaten zijn maar wel prachtig! Verder biedt Kreta veel leuke dorpjes, heerlijke steden waar je fantastisch kunt eten en natuurlijk ook veel uitjes voor kinderen. Bijvoorbeeld een zwemparadijs of een kartbaan, Kreta heeft het allemaal!

Een vakantie naar Griekenland is een grote aanrader! De eilanden van Kos en Kreta zijn het populairst onder de toeristen. Geen wonder want het zijn prachtige eilanden. De hoofdstad Athene is minder druk bezocht maar doet niet onder qua schoonheid! Mocht je echt helemaal uit de drukte weg willen, dan heeft Griekenland ontzettend veel eilandjes waar weinig toeristen komen!

Laat een antwoord achter