North Face
Blog

Nieuw bij the North Face

Iedereen kent the North Face van de winterjassen. Winterjassen met een cleane look, strak, eenvoudig, en praktisch. Maar wist je dat the North Face veel meer te bieden heeft dan alleen jassen!?

Ontstaan.

The North Face gaat al erg lang mee, sinds 1966 focussen zij zich op atletische kleding met stijl. Wat veel mensen niet weten, is dat dit merk zich erg richt op natuur, ontdekken en sport. The North Face is letterlijk vernoemd naar de koude, moeilijk begaanbare kant van een berg. Dit ontstond toen in 1966 twee vrienden besloten om samen een bergsport winkeltje te beginnen. Waar ze eerst hoogwaardige beklimmingskleding verkochten, begonnen ze al snel met het zelf ontwerpen van producten. Na een aantal jaar begon het merk atleten en bergbeklimmers te sponsoren, en zetten ze zelfs expedities op naar verre exotische oorden. Het komt dus niet als een verrassing dat het motto dan ook is: Never Stop Exploring!
In de jaren 80 ontwierp het merk passende skikleding voor extreme omstandigheden in leuke printjes en neon kleuren, wat in die tijd erg gewild en niet beschikbaar was. Zo groeiden ze snel uit tot enige leverancier in Amerika met een enorme collectie skikleding, bergbeklimkleding, slaapzakken en tenten. Hierna begon the North face met het ontwikkelen van sportkleding, speciaal ontwikkeld voor de sporter. Dat hield in dat ze erg letten op de details in stof, en pasvorm.  Al snel begon je deze hoogwaardige sportkleding terug te zien bij marathonrenners en fervente wandelaars. Er werd zelfs een lijn uitgebracht speciaal voor wandelliefhebbers; compleet met bergschoenen en wandelstokken.

 

Milieubewust.

The North Face is met al zijn sportcollecties en expedities natuurlijk erg geïnteresseerd in de natuur en de wereld verkennen. Het is dus erg logisch dat zij als merk veel moeite stoppen in duurzaamheid en recycling. Zo kun je in iedere winkel je gebruikte kleding en schoenen inleveren in een recyclebak! Volgens the North face willen zij hun passie voor het buitenleven zo vel mogelijk delen, en dat is alleen mogelijk als er moeite wordt gedaan om de natuur intact te houden.
De kleding die je inleverd, wordt naar een recyclecentrum gebracht waar hij óf een tweede leven krijgt aangeboden, of gebruikt wordt als isolatiemateriaal in tapijt of bijvoorbeeld knuffels! Dit programma, dat de toepasselijke naam Clothes the Loop (close the loop) heeft gekregen, omdat het merk naar eigen zeggen  hun impact van hun eigen producten op het milieu willen verminderen. Een mooi streven. Sinds 2016 is er meer dan 13.000 kilo naar de winkels gebracht om te recyclen.
Geef jij ook om de natuur, en ben je geïnteresseerd  in hoogwaardige (sport)kleding van kwaliteit? Dan is the North face het merk voor jou!

Laat een antwoord achter